Houtskool

Houtskool

Kwaliteit onderop geeft kwaliteit bovenop....

Grill houtskool XL
White quebracho staat bekend om zijn lange gelijkmatige brandduur. Deze Zuid Amerikaanse houtsoort heeft zeer weinig as residu.
Deze soort is uitermate geschikt voor het low and slow grillen op de kamado of op de smoker.
Hij laat zich makkelijk onder controle houden en heeft weinig as residu.
Standaard afgetrommeld tussen de 30 en 180 mm, dus mooie grote kolen met weinig gruis is gegarandeerd.

Grill houtskool XXL
Dezelfde kwaliteitshoutskool als zijn kleinere broertje de XL, alleen afgetrommeld tot 200 mm, dus met nog grotere stukken houtskool ertussen.

Kokosbriketten
Een briket die geperst wordt van de afvalresten van de kokosnootschil. Hij brandt zeer constant, zeer lang en zeer heet. Iets minder gewild op de kamado, omdat hij dan te heet kan worden, toch is het mogelijk als je hem goed onder controle houdt. 
Meestal wordt de kokosbriket echter gebruikt om een zogenaamde ''snake'' te leggen in de BBQ.

Grill houtskool professioneel
Houtskool wat doorgaans voor de normale bbq gebruikt wordt. Deze houtskool is van het soort black wattle en eucalyptus. iets lichtere houtsoorten die een mooi gloeibed geven en goed warm worden. de brokken zijn mooi groot en branden langer dan de kleinere soorten.

 Lekker eten van de barbecue, de tijd en moeite waard 

Ieder succesvol product is het resultaat van werk, controle en geduld bij low and slow barbecueën. Het is dus uitermate belangrijk om goed houtskool te hebben want het zou toch zonde zijn dat een gerecht of mooi stuk vlees mislukt door een verkeerde keuze in houtskool.
Share by: